Η δυναμική μας πορεία

Η τοπική κοινωνία της Λιβαδειάς ήταν αρχικά επιφυλακτική με την προσπάθεια της Κοιν.Σ.Επ. «Έρκυνα» και κρατούσε στάση αναμονής και σκεπτικισμού. Το ερώτημα ήταν εύλογο: Πως θα μπορούσε μια «παρέα» γυναικών να σταθεί στον ανταγωνισμό και να καταστήσει τον Συνεταιρισμό βιώσιμο; Με την πρώτη κυκλοφορία ωστόσο των ποιοτικών προϊόντων της Κοιν.Σ.Επ. τα όποια σύννεφα και οι όποιες αμφιβολίες διαλύθηκαν και η δυσπιστία έδωσε τη θέση της σε επαίνους και την ενθουσιώδη υποστήριξη του εγχειρήματος.
Αφενός οι πρώτες παρουσιάσεις των προϊόντων της Κοιν.Σ.Επ. έγιναν δεκτές με πολύ θετικά σχόλια, όχι μόνο στην πόλη της Λιβαδειάς, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και αφετέρου υπάρχει διαρκώς έντονο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή νέων Μελών, για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το όλο εγχείρημα.

Από το Νοέμβριο του 2015 που συστάθηκε η ΚΟΙΝΣΕΠ ως σήμερα …

Α. Στον τομέα της παραγωγής προϊόντων οργανώθηκε το απαραίτητο πλήρως εξοπλισμένο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ , αδειοδοτημένο και πιστοποιημένο από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων και της Π.Ε. Βοιωτίας και με Πιστοποίηση HACCP και ISO 22000.

Για την άρτια λειτουργία του παρασκευαστηρίου τα Μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ « ΕΡΚΥΝΑ » , έχουν τα απαραίτητα Βιβλιάρια Υγείας καθώς και την Πιστοποίηση του ΕΦΕΤ.

Β. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ των προϊόντων που παράγονται , βασισμένα ΟΛΑ σε πρώτες ύλες και υλικά τοπικής παραγωγής , με χημικές αναλύσεις ποιότητας από εξειδικευμένο και Πιστοποιημένο Χημείο και τα οποία είναι : μαρμελάδες , γλυκά κουταλιού , λικέρ , ζυμαρικά , τραχανάδες και σάλτσες.
– Στα πλαίσια αυτής της δραστηριοποίησής της η ΚΟΙΝΣΕΠ έχει αναλάβει ακόμη , μέσα από σχετικές συνεργασίες και την προώθηση άλλων τοπικών προϊόντων όπως είναι μέλι , βότανα , όσπρια , ελιές κλπ .
– Επίσης έχει δοθεί η δυνατότητα σε άνεργες γυναίκες να προβάλουν και να προωθήσουν δημιουργίες τους όπως είναι διακοσμητικά , κοσμήματα , είδη δώρων κλπ .

Γ. Σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα της λειτουργίας της επιχείρησης έχει γίνει ενεργοποίηση όλων των διαδικασιών προβολής , ενημέρωσης και δικτύωσης για τις δράσεις της ΚΟΙΝΣΕΠ καθώς και διερεύνηση των ενεργειών και συνθηκών για την υλοποίηση όλων των καταστατικών στόχων του Συνεταιρισμού. Έτσι έχει δημιουργηθεί σχετική ιστοσελίδα, σελίδα στο f/b και έχουν ενταχθεί τα προϊόντα της σε e-shops και

Δ. Πέρα από την παραγωγή προϊόντων ξεκίνησε και η δραστηριοποίησή της στον τομέα της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ κτιρίων και της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ για τα οποία έλαβε Πιστοποίηση ISO 9001 , με μεγαλύτερο έργο την καθαριότητα των κτιρίων της ΠΕ Βοιωτίας σε Λιβαδειά , Αλίαρτο και Θήβα.

Ε. Και τέλος πρόσφατα ανέλαβε την διαχείριση και εκμετάλλευση του Κυλικείου του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς το οποίο λειτουργεί με πρότυπο τρόπο τόσο ως προς τις προδιαγραφές που αφορούν το χώρο αλλά και ως προς την παροχή των υπηρεσιών και των προσφερόμενων προϊόντων.