Ελληνικά παραδοσιακά ζυμαρικά

Ελληνικά παραδοσιακά ζυμαρικά

Τα ελληνικά παραδοσιακά ζυμαρικά θεωρούνται βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, είναι ένα φαγητό οικονομικό και χορταστικό που παρασκευάζεται εύκολα.Τα ζυμαρικά ένα αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους έδεσμα συνδυάζεται με τα πάντα. Τα παραδοσιακά ελληνικά ζυμαρικά είναι φτιαγμένα από σιμιγδάλι σκληρού σίτου, αλάτι και νερό. Βεβαίως, υπάρχουν και τα πιο εμπλουτισμένα ζυμαρικά, με αβγά, γάλα και λαχανικά.

Η θρεπτική αξία των παραδοσιακών ζυμαρικών

Τα παραδοσιακά ζυμαρικά περιέχουν και σίδηρο, σελήνιο, ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (θιαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φολικό οξύ), ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο.

Οι πρωτεΐνες που περιέχονται στα ζυμαρικά είναι υψηλής ποιότητας και εύπεπτες, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλη τροφή για παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη για υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες.

Χειροποιητά ζυμαρικά online από την Κοιν.Σ.Επ Έρκυνα

Τα χειροποίητα ελληνικά παραδοσιακά ζυμαρικά που παρασκευάζονται στο χωριό Ζερίκι  στη Λειβαδιά από την Κοιν.Σ.Επ Έρκυνα διατηρούν όλητην ποιότητά τους, καθώς για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται αγνά και φρέσκα υλικά του τόπου.

Το online κατάστημά μας σας προσφέρει ποικιλία ζυναρικών όπως χυλοπίτες χειροποίητες κανονικές ή και νηστίσιμες, αλλά και ολικής άλεσης, παπαρδέλες με μπούκοβο, με καρότο, με παντζάρι, με ψητά λαχανικά και φυσικά τον ελληνικό παραδοσιακό τραχανά μας με κατσικίσιο γάλα, με πάπρικα, με κρόκο Κοζάνης, με προζύμι και πολλά άλλα. Δείτε τα όλα τα παραδοσιακά χειροποιητά ζυμαρικά μας, φτιαγμένα από νοικοκυρές με μεράκι αναλυτικά παρακάτω και καλή σας απόλαυση!