Σημαντικές Και Εποικοδομητικές Συνεργασίες

Η Κοιν.Σε.Π. «Έρκυνα» συνεργάζεται πάντα άψογα με Φορείς και Κοινωνικές Παρεμβάσεις όπως :

  • Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
  • Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας
  • Οι Δήμοι Λειβαδέων , Θηβαίων , Αλιάρτου – Θεσπιέων και Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας
  • Σύλλογοι Γυναικών της Βοιωτίας

για τη συμμετοχή σε εκθέσεις , εκδηλώσεις  και κοινωνικές παρεμβάσεις.

Επίσης, Κοιν.Σε.Π. «Έρκυνα» είναι Μέλος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, του Ελληνοτουρκικού και του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου  καθώς και  Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD του ΠΑΑ 2014-2020 και του ΕΠΑλΘ 2014-2020  στην « ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ » – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ.

Τέλος ο Συνεταιρισμός και τα Μέλη του συνέβαλαν  στην ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων , του Ερυθρού Σταυρού και των Συλλόγων της περιοχής , συμμετείχαν σε εθελοντικές ομάδες για την προστασία του περιβάλλοντος και εντάχθηκαν στο τοπικό Δίκτυο για τη στήριξη των προσφύγων.

Άλλες συνεργασίες :

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λεβαδέων ( ΚΕΔΗΛ )

ΚΠΑ 2 ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ( ΟΑΕΔ ) και Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Η υποστήριξη της Κοιν.Σ.Επ. «Έρκυνα» από δημόσιους φορείς και η βιωσιμότητά της

Παρότι το χρονικό διάστημα που δραστηριοποιείται η Κοιν.Σε.Π. είναι μικρό, τα προϊόντα της έχουν αποκτήσει υποστηρικτές όχι μόνο σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, αλλά και σε πανελλήνιο.

Οι χειροποίητες δημιουργίες της χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά , οι οποίες αποτελούν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας , έχουν κερδίσει τους καταναλωτές σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Υπάρχουν πλέον «φανατικοί» πελάτες των προϊόντων της «Έρκυνα», οι οποίοι προβαίνουν σε επαναλαμβανόμενες αγορές σε μηνιαία βάση ή ακόμη και σε εβδομαδιαία.

Με τα σημερινά οικονομικά στοιχεία της Κοιν.Σε.Π. και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, η βιωσιμότητα κρίνεται εξασφαλισμένη. Η προσωπική εργασία, οι άρτιες εγκαταστάσεις και η διάθεση για εργασία, κυρίως ως μέσο διοχέτευσης της δημιουργικότητας και όχι ως μέσο πλουτισμού προσδίδει στον Συνεταιρισμό μια μοναδική ευελιξία και ένα ιδιαίτερα χαμηλό κόστος λειτουργίας, με αποτέλεσμα να είναι άκρως ανταγωνιστικός και βιώσιμος.


Η ιδέα της δημιουργίας της Κοιν.Σ.Επ. «Έρκυνα» και η εφαρμογή της στηρίζεται μέχρι και σήμερα σε ιδίους πόρους. Κρίνεται ωστόσο επιτακτική η ανάγκη να γίνει μια αναφορά στην ομολογουμένως τεράστια στήριξη που έχει δοθεί στην Κοιν.Σ.Επ.. μέσω της προσφοράς εθελοντικής εργασίας και δωρεών, αλλά κυρίως μέσω της δωρεάν παραχώρησης χώρων για την προβολή και διάθεση των προϊόντων της σε Εκθέσεις, εκδηλώσεις, πολιτιστικά γεγονότα, κ.α., από τον Δήμο της Βοιωτίας (Λεβαδέων, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Θηβαίων και Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας.


Επίσης, η Κοιν.Σ.Επ. « ΕΡΚΥΝΑ » είναι Μέλος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, του Ελληνοτουρκικού και του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου καθώς και Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD του ΠΑΑ 2014-2020 και του ΕΠΑλΘ 2014-2020 στην « ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ » – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ.

Το Κοινωνικό Πρόσωπο Της Κοιν.Σ.Επ

Η Κοιν.Σε.Π. «Έρκυνα» έχει αναπτύξει πολυσχιδή δραστηριότητα σε ότι αφορά την υποστήριξη της κοινωνίας και την βοήθεια των συνανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων, του Ερυθρού Σταυρού και των Συλλόγων της περιοχής και  συμμετέχουν σε εθελοντικές ομάδες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από τη δράση της έχουν δημιουργηθεί επτά νέες θέσεις εργασίας και μέσω του δικτύου της έχει δοθεί η δυνατότητα σε πολλές άνεργες γυναίκες να προωθήσουν τις δημιουργίες τους.