Παραδοσιακά γλυκά κουταλιού

Παραδοσιακά γλυκά κουταλιού

Τα γλυκά κουταλιού είναι μία παραδοσιακή συνήθεια στην Ελλάδα με σκοπό να διατηρηθούν περισσότερο φρούτα, λαχανικά και καρποί της ελληνικής γης, που υπάρχουν σε αφθονία ανάλογα με την εποχή τους.

Τα γλυκά κουταλιού φτιάχνονται όλες τις εποχές του χρόνου και είναι ένας τρόπος επεξεργασίας, που κρατά από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι έλληνες δημιουργούσαν το «Μελιμηλον» με κυδώνια ου έβραζαν σε χαμηλή φωτιά μαζί με μέλι.

Γλυκά κουταλιού και η θρεπτική τους αξία

Τα γλυκά κουταλιού είναι από τις πιο υγιεινές λύσεις για να καταπολεμήσουμε τη διάθεση μας για γλυκό. Στην Κοιν.Σ.Επ Έρκυνα φτιάχνουμε τα γλυκά κουταλιού με τον παραδοσιακό τρόπο με βρασμό σε κατσαρόλες για να αναδείξουν τα φυσικά τους αρώματα και να διατηρήσουν τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C, καροτονοειδή), τα οποία προστατεύουν την καρδιά και βελτιώνουν την άμυνα του οργανισμού. Είναι υγιεινά γιατί περιέχουν μόνο φρούτα ή καρπούς και ζάχαρη. 

Μια μερίδα γλυκό κουταλιού αποδίδει περίπου 100-150 θερμίδες (ανάλογα με το φρούτο).

Παραδοσιακά γλυκά κουταλιού online από την Κοιν.Σ.Επ Έρκυνα

Για εσάς και την οικογένειά σας, αλλά και τους φίλους σας διαθέτουμε τα αγνά, παραδοσιακά γλυκά κουταλιού χωρίς προσθήκη συντηρητικών και χημικών. Το online κατάστημά μας σας προσφέρει μία τεράστια ποικιλία γεύσεων όπως μαύρο μούρο, καρυδάκι, καρότο, μαυροκέρασο, μύρτιλο, νεράντζι, σταφύλι, κυδώνι, ντοματάκι και πολλά άλλα. Δείτε τα όλα τα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, φτιαγμένα από νοικοκυρές με μεράκι αναλυτικά παρακάτω και καλή σας απόλαυση!