ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

Καθαρισμός Κτηρίων

Στον τομέα της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ κτιρίων και της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ , η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. « ΕΡΚΥΝΑ» έχει λάβει ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ :

– ISO 9001:2015 ( Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας )

– ISO 45001:2018 ( Διαχείριση υγείας και ασφάλειας στην εργασία ) και

– ISO 14001:2015 ( Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης )

Τα σημαντικότερα έργα της, μεταξύ άλλων είναι: η καθαριότητα των κτιρίων, της ΠΕ Βοιωτίας σε Λιβαδειά, Αλίαρτο και Θήβα, της ΠΕ Εύβοιας σε Χαλκίδα, Ιστιαία, Κάρυστο και Αλιβέρι, των κτιρίων και των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Λεβαδέων, των κτιρίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε Λιβαδειά, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα και Λιδωρίκι, του Δικαστικού Μεγάρου Λιβαδειάς, του Ειρηνοδικείου Ταμυναίων, του ΙΕΚ Γαλαξειδίου, της Εθνικής Τράπεζας Λιβαδειάς, Παραλίας Διστόμου, Θήβας, Αμφίκλειας και Αράχωβας, της ΚΕΔΗΛ, του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Βοιωτίας, της ΔΕΥΑ Λαμίας, της ΔΕΥΑ Λιβαδειάς , της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, του Γενικού Χημείου του Κράτους στη Λιβαδειά, του ΕΚΕΨΥΕ Λιβαδειάς, των Αρχαιολογικών Μουσείων Θήβας, Χαιρώνειας και Σχηματαρίου, της Επιθεώρησης Εργασίας Βοιωτίας στη Θήβα κλπ.

Απασχολεί 23 εργαζόμενους και στα έργα καθαριότητας, απασχοληθεί πάντα κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, σε εργασίες καθαρισμού χώρων δημοσίων κτιρίων και στη χρήση των μηχανημάτων – συσκευών που χρησιμοποιούνται, που αμείβεται σύμφωνα με τις οικείες συλλογικές συμβάσεις, είναι ασφαλισμένο και διαθέτει στο σύνολό του τα απαραίτητα Πιστοποιητικά ΥΓΕΙΑΣ. Επίσης τα Μέλη και οι εργαζόμενοι/ες στην ΚΟΙΝΣΕΠ « ΕΡΚΥΝΑ », έχουν παρακολουθήσει Πρόγραμμα Κατάρτισης για την « ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ στην ΕΡΓΑΣΙΑ» και έχουν λάβει Πιστοποίηση μετά από επιτυχή αξιολόγηση, για το ISO 9001 : 2015 (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας) και το ISO 45001:2018 (Διαχείριση υγείας και ασφάλειας στην εργασία).

Ο Εξοπλισμός που χρησιμοποιεί η επιχείρηση για τον καθαρισμό των χώρων είναι ο εξής:

 1. Αντιστατικά και απορροφητικά πανιά διαφόρων χρωμάτων τύπου wettex ή ισοδύναμου.
 2. Σφουγγαράκια καθαρισμού αντίστοιχων χρωμάτων και διαφορετικού τύπου (μαλακό, μέτριο, σκληρό).
 3. Σφουγγαρίστρες διαφόρων τύπων και αντίστοιχα κοντάρια.
 4. Σάρωθρα ξηρού καθαρισμού (σκούπες) και αντίστοιχα κοντάρια.
 5. Φαράσια: Πλαστικό με κοντάρι και χειρός.
 6. Καθαριστήρες περσίδων.
 7. Υαλοκαθαριστήρες διαφόρων διαστάσεων με τα εξαρτήματά τους.
 8. Ψεκαστήρες.
 9. Γάντια οικιακού τύπου διαφόρων χρωμάτων.
 10. Μικροί κουβάδες χωρητικότητας έως 10 λίτρων.
 11. Απορρυπαντικό τοίχων και δαπέδων, απορρυπαντικό υαλοπινάκων, απορρυπαντικό και απολυμαντικό ειδών υγιεινής.
 12. Σακούλες πλαστικές απορριμμάτων, ανθεκτικές, μεγάλες και μικρές.
 13. Καρότσια καθαρισμού, με στηρίγματα για κοντάρια και σάκο απορριμμάτων, ράφια για τα υλικά καθαρισμού (απορρυπαντικά και απολυμαντικά) και τις ανταλλακτικές σακούλες απορριμμάτων, με σύστημα 2 κουβάδων, με κάδους σφουγγαρίσματος διπλού συστήματος, με πρόσθετη πρέσα στυψίματος. Στον ένα κουβά υπάρχει το διάλυμα υλικού καθαριότητας και στον άλλο κουβά καθαρό νερό για το ξέπλυμα της σφουγγαρίστρας.
 14. Πιεστικό μηχάνημα νερού για τον καθαρισμό υπό πίεση επιφανειών, όπως εξωτερικοί χώροι, πεζοδρόμια, ράμπες, προαύλια, κ.λπ. (όπου απαιτείται.
 15. Λάστιχα.
 16. Μπαλαντέζες με καρούλι.
 17. Καρότσια σφουγγαρίσματος, με κάδους σφουγγαρίσματος (μπλε και κόκκινους) διπλού συστήματος, τα οποία θα διαθέτουν δύο κουβάδες χωρητικότητας έως 25 λίτρων, με πρόσθετη πρέσα στυψίματος. Στον ένα κουβά θα υπάρχει το διάλυμα υλικού καθαριότητας και στον άλλο κουβά καθαρό νερό για το ξέπλυμα της σφουγγαρίστρας.
 18. Πινακίδες δαπέδου με την ένδειξη «ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΠΑΤΩΜΑ» για την αποφυγή ατυχημάτων.
 19. Ηλεκτρικές σκούπες επαγγελματικού τύπου, με ειδικό φίλτρο κατακράτησης σκόνης.
 20. Ηλεκτροκίνητες μηχανές πλύσης δαπέδων για υγρό καθαρισμό και στέγνωμα δαπέδων, σε μεγάλες επιφάνειες.
 21. Μηχανές πλυσίματος μοκετών.

Τα δε Υλικά καθαρισμού που χρησιμοποιούνται, είναι όλα εγκεκριμένα από αναγνωρισμένους οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Ένωση, Εμπορίου κλπ), υποαλλεργικά, οικολογικά, άοσμα, μη τοξικά, ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην προστασία από τον COVID – 19, δεν ξεβάφουν και δε θαμπώνουν.